Burger King vs. McDonald's

Hva er egentlig det smarteste valget – Burger Kings Whopper eller McDonald’s Big Mac?

Burger Kings Whopper til venstre og McDonald's Big Mac til høyre - hvem vinner? Foto: burgerking.no, mcdonalds.no
Burger Kings Whopper til venstre og McDonald's Big Mac til høyre - hvem vinner? Foto: burgerking.no, mcdonalds.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som du antakeligvis er klar over, er verken McDonald’s eller Burger Kings burgere generelt spesielt smarte matvalg rent helsemessig. Men hva om du er skikkelig fyllesyk og bare ha en burger - hvor bør du da ta turen?

Les også: Dette spiser vi helst på farten

I denne artikkelen sammenligner vi de to mest populære burgerne til de to mest kjente hamburgerkjedene i Norge, for å finne ut hvilken av dem som ernæringsmessig er det beste valget. Vi ser altså kun på næringsinnholdet i de to burgerne, og har ikke tatt hensyn til smak, konsistens eller andre faktorer.

Og det er faktisk en god del forskjeller mellom de to burgerne, både når det gjelder kaloriinnhold og kalorisammensetning. Her er en oversikt over hva du får i deg av både kalorier og næringsstoffer hvis du spiser en Whopper eller en Big Mac:

Som du ser, finnes det en del forskjeller mellom de to burgerne. Big Mac inneholder hele 126 færre kalorier enn Whopper, og er derfor et godt alternativ for den kaloribevisste.

Det er dermed naturlig nok mer av det meste i Whopper, både av protein, karbohydrater og fett. Mens det høyere proteininnholdet er en positiv ting, kan det derimot være uheldig at Whopper inneholder over ti gram mer fett enn Big Mac.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer