Bursdagene tas bort

Nå har Eniro ombestemt seg.

Bursdagene tas bort
Publisert
Sist oppdatert

Publisering av fødselsdager på telefonkatalogen.no har skapt debatt, blant annet her på DinSide. Eniros bakgrunn for å gjøre dato for fødselsdager tilgjengelig på telefonkatalogen.no har vært å gjøre tjenesten enda bedre, men nå har Eniro ombestemt seg.

Hvis du på mandag lå registrert i telefonkatalogen.nos databaser, kunne du nemlig få deg en overraskelse hvis du søkte på navnet ditt. Da dukket både fødselsdag og - måned opp på alle søk, så sant du ikke hadde reservert deg mot akkurat denne delen av søketjenesten. Men forslaget skapte så mye debatt, at publiseringen nå fjernes.

Dette er en gradvis tilsnikelse av et stadig økende press mot personvernet. Denne siden bør forbys og legges ned! Boikott! skriver en DinSide-leser i debatten under vår sak fra mandag.

Je e forbanna. Dette er langt over streken. Personvernet spises opp, bit for bit. Når kommer hele vår helsejournal på nettet? skriver en annen.

- Lytter til brukerne

- Basert på tilbakemeldingene de siste dagene har vi valgt å lytte til brukerne våre, sier kommunikasjonsdirektør Bård Hammervold i en pressemelding. - Vi lanserer nesten ukentlig nye ting for å berike tjenestene våre, men det er tydelig at denne nyheten ikke falt i smak. Det er vi ydmyke for, og velger derfor å overlate til brukerne selv å velge om de ønsker å publisere sin fødselsdag på "MinSide".

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer