Butikkene kan få millionbøter

Matbutikkene slurver voldsomt med prismerkingen. Snart kan det få store konsekvenser.

Du får tak i det meste du trenger på Joker, men det blir litt dyrere.  Foto: Per Ervland
Du får tak i det meste du trenger på Joker, men det blir litt dyrere. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stoler du på at prisen på hylleetiketten er den samme som du betaler i kassen? Da bør du tro om igjen!

Denne uken har DinSide samlet inn prisene på en rekke matvarer i forskjellige dagligvareforretninger. Resultatet av pristesten kan du snart lese på DinSide - så følg med.

Men å samle inn prisene var ingen lett oppgave. I urovekkende mange tilfeller var de oppførte prisene noe helt annet enn det som ble slått inn i kassen. Mange steder fantes det ikke prislapper på varene, andre steder var prislappene plassert under feil produkt.

- Klag!

- Vi får inn en del klager, og vi har inntrykk av at bransjens prismerking er for dårlig, sier Bernhard Vigen, juridisk seniorrådgiver i Forbrukerombudet.

- Vi ser alvorlig på det, for mangelfull prismerking er ikke i tråd med regelverket. Sånn skal det ikke være, sier Vigen til DinSide.

Han sier det er umulig for Forbrukerombudet å følge med på at hver enkelt butikk overholder reglene, men at det er svært viktig at forbrukere sjekker kassalappen nøye, og å si fra om prisene i kassen ikke stemmer overens med prislappene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer