Hvordan finne billige varer i butikk?

- Butikkene må gjøre det lettere å finne varene med lavest pris

Det er ikke alltid like enkelt å vite hvilke varer som er billigst. Dette erfarer både en vanlig småbarnsfamilie og Forbrukerrådet.

LOMPER: Morten Berland er tobarnsfar og skal storhandle for uka, og på handlelista står blant annet potetkaker. Men, på butikken er det mange ulike varianter med hver sin egen pris. Det er ikke så lett å finne ut hvilken prisbrikke som hører til hvilken pakke, synes han. Det er heller ikke så lett å finne ut av hvilket produkt som er det billigste. Foto: Eilin Lindvoll.
LOMPER: Morten Berland er tobarnsfar og skal storhandle for uka, og på handlelista står blant annet potetkaker. Men, på butikken er det mange ulike varianter med hver sin egen pris. Det er ikke så lett å finne ut hvilken prisbrikke som hører til hvilken pakke, synes han. Det er heller ikke så lett å finne ut av hvilket produkt som er det billigste. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det går med en del skinke i en familie på fire med barn på skole og i barnehage, sier Morten Berland til Dinside.no når vi er med ham i matbutikken en mandags kveld i november.

Han står med tre skinkepakker i hendene, én med 250 gram til 35 kroner og to 100-gramspakker som kan kjøpes for 25 kroner. Når du har dårlig tid, er det gjerne tilfeldig hvilken pakke du velger, selv om «to for 25 kroner» er 15 kroner billigere per kilo sammenliknet med den store skinkepakken.

Familien Berland har vært med i et forsøk med Dinside hvor målet har vært å redusere matutgiftene. De klarte å spare nesten tusen kroner på ei uke.

Men, det som gjør det vanskelig å spare penger på mat, er blant annet at det ikke alltid er like lett å finne de beste tilbudene i butikken, ifølge tobarnsfaren.

Som forbruker må du nemlig forholde deg til pris per pakke eller enhet, samt kilo-, liter- og meterpriser. Dette har blant annet kommet fram i Dinsides mange prissjekker, for eksempel av bjørkeved, rengjøringsspray og dopapir.

- Ikke godt nok tilrettelagt

Forbrukerrådet deler Mortens opplevelse av å finne de beste tilbudene i dagligvarebutikkene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer