Økonomisk trygghet

- Bygg buffer i sommer

Skattepenger, feriepenger og tid til å planlegge gjør sommerferien til en gyllen anledning å bygge opp en buffer til å takle uforutsette hendelser.

HIT, MEN IKKE LENGER: Du kom kanskje ikke så langt avgårde under sommerferieutfarten før det brått sa stopp. Til uforutsette utgifter, som et sammenstøt med en annen bil, kan det være godt å ha oppspart en økonomisk buffer til å dekke skaden. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
HIT, MEN IKKE LENGER: Du kom kanskje ikke så langt avgårde under sommerferieutfarten før det brått sa stopp. Til uforutsette utgifter, som et sammenstøt med en annen bil, kan det være godt å ha oppspart en økonomisk buffer til å dekke skaden. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Sommeren er en tid med mange ekstra utgifter, både planlagte og ikke-planlagte:

Du skal kanskje legge nye terassebord på hytta og gi den et malingsstrøk i ferien, som du har tenkt på lenge og kjøpt inn utstyr til, men lekkasjen i hyttetaket du oppdager når du kommer fram, eller fartsboten du får ved en lite gjennomtenkt forbikjøring på vei hjem etter ferien, er ikke noe du har tatt høyde for i planleggingen.

Ifølge en undersøkelse Danske Bank har gjennomført, har 40 prosent av oss kommet i en situasjon der noe uforutsett har skjedd som har endret privatøkonomien vesentlig.

Likevel har 24 prosent av oss ikke en plan for å takle slike situasjoner, og 15 prosent sier at de muligens må selge boligen for å ta de veldig store utgiftene de kan ende opp med.

Spar smart i sommer

Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Danske Bank mener at både pengene du kanskje får igjen fra Skatteetaten og feriepengene kan brukes både til å rette og ruste opp økonomien din.

- Dette betyr større summer inn på konto for de aller fleste. Er du en av dem som vil få utfordringer om det skjer noe uforutsett, kan det være fornuftig å benytte deler av skatte- og feriepengene til bufferkonto, og heller tilpasse ferieplanene etter din økonomi, sier Tvetenstrand til Dinside.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer