Byggebransjens svarteliste

Fellesforbundet i Oslo ønsker å tvinge bedrifter som benytter seg av svart arbeid i kne, og offentliggjør en liste over 20 bedrifter som de mener er snuskete.

Publisert
Sist oppdatert

Fellesforbundet i Oslo mener at offentliggjøring er den eneste medisinen som biter på bedrifter som bruker svart arbeidskraft.

- Vi snakker om en relativt hardhudet gruppe bedrifter som bruker svart arbeid som et konkurransefortrinn overfor de seriøse bedriftene i kampen om anbud. Det virker som om en del av representantene for de store entreprenørene heller ikke bryr seg. De lukker øynene - helt til de risikerer å komme i media eller i offentlighetens lys, sa Egil Mongstad, leder for Fellesforbundet i Oslo, til Dagsavisen.

Dokumentert

Fellesforbundet mener de gjennom å offentliggjøre lista over bedrifter som bruker svart arbeidskraft, har tatt ansvar.

- Som fagforbund har vi derfor tatt det ansvaret det er å undersøke, dokumentere og til sist å legge ut navnene på de bedriftene som driver på en måte som er til fare for hele den seriøse delen av bransjen, sier Mongsad.

Fellesforbundet opplyser om at dokumentasjonen er hentet fra flere kilder: Konkursregistre, medlemsinformasjon og andre offentlige registre ligger til grunn for lista.

- Lista kunne ha vært dobbelt så lang, sier Egil Mongstad til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer