Bysykler

I flere av landets byer kan du nå låne sykler mot symbolske avgifter eller deponering av mynter, som i handlevognsprinsippet.

Publisert
Sist oppdatert

De som bor, eller besøker, hovedstaden i sommersesongen kan benytte seg av bysyklene ved å kjøpe et abonnement. Det koster 50 kroner sesongen, og du får et magnetkort som brukes til å løsne sykkelen fra stativet. Du kan låne sykkelen i tre timer om gangen.

Per i dag er det cirka 25 sykkelstasjoner, og tyve stativer til er underveis. Abonnementet kan blant annet tegnes i turistinformasjonen på Oslo S eller bak Rådhuset, eller på denne nettsiden.

Les mer om bysykkelordningen i Oslo her.

Andre bysykkelordninger i Norge finner du i:

 • Porsgrunn
 • Sandnes
 • Drammen
 • Bysykkelordningen i Trondheim, derimot, er varslet nedlagt som resultat av at over halvparten av syklene gikk tapt i fjor sommer på grunn av hærverk eller tyverier, ifølge Adressa.no.

  Bysyklene i Trondheim kunne løsnes ved å putte 20 kroner i låsen, som en fikk tilbake når sykkelen ble låst i stativet igjen. Ordningen ventes å komme i gang igjen sommeren 2006.

  Du kan lese hele artikkelen her.

  Flere sykkelbyer

  Som en del av arbeidet med handlingsprogrammet for Sykkelbyer inviterte Statens vegvesen Region sør alle kommunene i de fem fylkene til samarbeid om satsing på utvikling av sykkelbyer.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer