Billigste strømavtale

- Bytt avtale

Spotprisene på strøm er historisk lave, og forskjellene mellom de dyreste og billigste avtalene er store. Forbrukerrådet oppfordrer nå alle til å bytte avtale.

BYTT STRØMAVTALE: Mange nordmenn betaler unødvendig mye for strømmen, ifølge Forbrukerrådet. Foto: NTB Scanpix
BYTT STRØMAVTALE: Mange nordmenn betaler unødvendig mye for strømmen, ifølge Forbrukerrådet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømprisene er historisk lave for tiden, men det kommer ikke alle strømkundene like mye til gode. Dette bør du nå gjøre noe med, mener Forbrukerrådet.

– Den siste tiden har det kommet en rekke gode tilbud med lang varighet. Dette gjør at du enkelt kan velge gode avtaler uten å måtte sjekke hver måned om du er blitt flyttet over på en dyrere avtale, sier direktør Inger Lise Blyverket i Forbrukerrådet.

Forbrukerrådets tjeneste Strømpris.no viser en sammenligning av avtalene i strømmarkedet, og Blyverket oppfordrer alle til å sjekke strømavtalen sin.

– Hvis du har en variabel avtale eller en dyr spotavtale med høye påslag, er dette tiden for å bytte, sier hun, og fortsetter:

- Det er gratis og veldig enkelt å bytte strøm. Mange betaler dyrt for strømmen, og kan med få klikk redusere de månedlige utgiftene betydelig.

Mange betaler unødvendig mye

Ifølge Forbrukerrådet viser statistikk at spotavtaler er gunstigst over tid, mens variable avtaler kommer klart dårligst ut. Samtidig har hver fjerde norske husstand likevel dyre variable avtaler, påpeker de.

– Det er fortsatt mange dårlige avtaler i strømmarkedet, og det er vanskelig å orientere seg. Strømselskapene fortsetter også å markedsføre de dyreste avtalene sine, mens de billigste tilbudene ofte gjemmes bort, sier Inger Lise Blyverket.

Her er de ti gunstigste spotavtalene akkurat nå, ifølge Forbrukerrådet:

  1. GNP Energy Marked Standard
  2. Agva Strømpris
  3. Lærdal Energi – -Lærdal Timespot
  4. AKRAFT Timespot
  5. Hurum Kraft Påskevarme
  6. Ishavsspot Time Kampanje
  7. Yetz KampanjeSpot
  8. Gudbrandsdal Energi GE Spotpris
  9. NorgesEnergi Gul garantispot
  10. Hurum Kraft barestrøm.no

Forbrukerrådet understreker at det er viktig å velge akkurat disse avtalene, ettersom strømselskapene også tilbyr dyre og dårlige spotavtaler – ofte til forveksling med like navn.

For eksempel har de fire selskapene som topper listen også avtaler som kommer ut blant de dyreste spotprisavtalene, skriver Forbrukerrådet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer