Billigste strømavtale

- Bytt avtale

Spotprisene på strøm er historisk lave, og forskjellene mellom de dyreste og billigste avtalene er store. Forbrukerrådet oppfordrer nå alle til å bytte avtale.

BYTT STRØMAVTALE: Mange nordmenn betaler unødvendig mye for strømmen, ifølge Forbrukerrådet. Foto: NTB Scanpix
BYTT STRØMAVTALE: Mange nordmenn betaler unødvendig mye for strømmen, ifølge Forbrukerrådet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømprisene er historisk lave for tiden, men det kommer ikke alle strømkundene like mye til gode. Dette bør du nå gjøre noe med, mener Forbrukerrådet.

– Den siste tiden har det kommet en rekke gode tilbud med lang varighet. Dette gjør at du enkelt kan velge gode avtaler uten å måtte sjekke hver måned om du er blitt flyttet over på en dyrere avtale, sier direktør Inger Lise Blyverket i Forbrukerrådet.

Forbrukerrådets tjeneste Strømpris.no viser en sammenligning av avtalene i strømmarkedet, og Blyverket oppfordrer alle til å sjekke strømavtalen sin.

– Hvis du har en variabel avtale eller en dyr spotavtale med høye påslag, er dette tiden for å bytte, sier hun, og fortsetter:

- Det er gratis og veldig enkelt å bytte strøm. Mange betaler dyrt for strømmen, og kan med få klikk redusere de månedlige utgiftene betydelig.

Mange betaler unødvendig mye

Ifølge Forbrukerrådet viser statistikk at spotavtaler er gunstigst over tid, mens variable avtaler kommer klart dårligst ut. Samtidig har hver fjerde norske husstand likevel dyre variable avtaler, påpeker de.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer