Bytt de kjipe julegavene!

Du trenger ikke å fortvile selv om din omgangskrets har overgått seg selv i smakløse julegaver. Julegavene kan nemlig byttes, men for å være på den sikre siden bør du følge våre råd.

Bytt de kjipe julegavene!
Publisert

Det er stas å få julegaver, men av og til får du gaver du har fra før av, eller noe som absolutt ikke passer inn i dine omgivelser. Da er tiden inne til å bytte!

Mange tror at det er Kjøpsloven som gir deg rett til å bytte den stygge pyntegjenstanden du fikk av svigermor til jul. Det er imidlertid feil. Din bytterett er faktisk et resultat av den praksis som har utviklet seg mellom kundene og butikkene. I praksis får du derfor også byttet varer i de butikkene som ellers pleier å si nei til bytting.

De enkleste produktene å bytte er vanligvis de "typiske" gaveartiklene som klær, bøker, smykker, sølvtøy, leker og CD'er.

I juridisk språkdrakt kalles denne bytteretten for en sedvane, men det har jo strengt tatt lite å si. For deg er det viktigste at du faktisk får byttet de gavene du ikke trenger, eller som ikke faller i smak.

Bytt så fort som mulig!

Pass på at du bytter innen "rimelig tid". Mange store forretningsregler har etablert egne regler med 8, 10 eller 14 dagers bytterett hele året, men de strekker seg normalt lenger når det gjelder julegaver. Vi anbefaler likevel at du bytter dine julegaver i romjulen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer