Bytt forsikring hele året

Fra 1. januar 2006 kan man bytte forsikringsselskap når man ønsker, uten å måtte vente til hovedforfall. Dette er en kjærkommen endring i forsikringsavtaleloven - men klarer forsikringsselskapene å informere sine kunder om dette?

Publisert
Sist oppdatert

Vi har lenge ergret oss over forsikringsselskapenes makt over forbrukerne. Hittil har man måttet vente til hovedforfall om man har ønsket å bytte forsikringsselskap. Dette har vært en unødvendig tvangstrøye for forbrukerne, og mange har nok latt gode tilbud gå fra seg.

Bytt forsikring når det passer deg

Heldigvis er det ikke slik lenger: fra 1. januar 2006 kan du som kunde bytte forsikringsselskap akkurat når det passer deg. Dette skyldes en endring i forsikringsavtaleloven. Med denne endringen blir det mye enklere å ta stilling til de forskjellige tilbudene som finnes i markedet, noe som igjen kan bidra til økt konkurranse mellom selskapene.

- Målet er et velfungerende marked, med gode forsikringsprodukter og lavere priser. At det gjøres enklere for forsikringstakerne å kunne kjøpe forsikringer når de gode tilbudene er der, er virkelig et skritt i riktig retning for å bedre konkurransen, sier Helga Skofteland, rådgiver i Forbrukerrådet, i en pressemelding.

Slik testet vi

Vi bestemte oss for å sjekke om forsikringsselskapene klarer å følge opp og informere kundene sine om lovendringen. Vi tok for oss de fire største forsikringsselskapene i Norge: Gjensidige, If, Vesta og Sparebank1. Til sammen har disse fire 92 prosent markedsandel på skadeforsikring, i følge Finansnæringens Hovedorganisasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer