Bytt strømleverandør hver uke!

Selv om noen strømselgere krever opp et fastbeløp, taper du ikke dette om du bytter på nytt.

Publisert

De fleste av oss har aldri byttet strømleverandør, og DinSide får en del spørsmål i den forbindelse. Blant annet lurer folk på om det koster noe å bytte leverandør.

Faktisk gjør det ikke det. Noen få strømleverandører krever opp et årlig fastbeløp i tillegg til å ta betalt for strømmen per forbrukt kilowattime. (Dette tar forøvrig strømkalkulatoren hensyn til).

Fastbeløp på forskudd

Det har vært meningen at strømmen skulle betales på etterskudd fra første januar, men av en eller annen grunn er dette utsatt. Vi betaler altså fremdeles strømregningen ved kvartalsvise forskudd som er ment å dekke omtrent en fjerdedel av årets forbruk.

De strømleverandørene som i tillegg har et årlig fastbeløp, krever samtidig inn 1/4 av dette.

Om du bytter like etter at du har betalt en strømregning, kan det altså skje at byttet blir iverksatt før det kvartalet du har betalt forskudd for er utløpt.

Refunderes dag for dag

Det som nå er helt sikkert, er at ingen betaler for mer strøm enn de har brukt. Har du forskuddsbetalt mer strøm enn du faktisk har brukt før byttet, får du differansen tilbake fra e-verket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer