Bytt ut gamle hvitevarer

Dagens strømsparetips koster penger, men både du - og miljøet - sparer i det lange løp.

Publisert
Sist oppdatert

Dagens strømsparetips kommer fra Jørgen.

Han foreslår følgende:

Skift ut fryseboksen!

En stor gammel fryseboks kan bruke rundt 1.000 kWh per år.Kjøp heller en ny, litt mindre, som bruker bruker rundt 250 kHh.

Vi slenger på en oppfordring om å sjekke hvitevarenes energimerking når du skal bytte ut det gamle utstyret, slik at du kjøper en energieffektiv modell. Her er det mye å spare!

Anslaget er nok litt i overkant optimistisk, men på sikt er det mye å spare. Ifølge Norges Vassdrags- og Energiverk bruker hvitevarer, klasse A, omtrent 55 prosent mindre energi enn strømverstingene.

Det skader heller ikke å sjekke ordentlig, ettersom undersøkelser viser at norske elektroforhandlere slurver med merking av hvitevarer.

Pass også på at du ikke kaster gamle hvitevarer med ordinært søppel. Forhandlere er pliktig å ta tilbake brukt eller ødelagt utstyr.

Stor konkurranse

Wilfa og DinSide har i samarbeid en løpende konkurranse i januar, der tre heldige lesere kan vinne hver sin varmeovn - eller å slippe å betale strømregningen for forrige kvartal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer