Bytt ut gamle hvitevarer

Dagens strømsparetips koster penger, men både du - og miljøet - sparer i det lange løp.

Publisert
Sist oppdatert

Dagens strømsparetips kommer fra Jørgen.

Han foreslår følgende:

Skift ut fryseboksen!

En stor gammel fryseboks kan bruke rundt 1.000 kWh per år.
Kjøp heller en ny, litt mindre, som bruker bruker rundt 250 kHh.

Vi slenger på en oppfordring om å sjekke hvitevarenes energimerking når du skal bytte ut det gamle utstyret, slik at du kjøper en energieffektiv modell. Her er det mye å spare!

Anslaget er nok litt i overkant optimistisk, men på sikt er det mye å spare. Ifølge Norges Vassdrags- og Energiverk bruker hvitevarer, klasse A, omtrent 55 prosent mindre energi enn strømverstingene.

Det skader heller ikke å sjekke ordentlig, ettersom undersøkelser viser at norske elektroforhandlere slurver med merking av hvitevarer.

Pass også på at du ikke kaster gamle hvitevarer med ordinært søppel. Forhandlere er pliktig å ta tilbake brukt eller ødelagt utstyr.

Stor konkurranse

Wilfa og DinSide har i samarbeid en løpende konkurranse i januar, der tre heldige lesere kan vinne hver sin varmeovn - eller å slippe å betale strømregningen for forrige kvartal.

Alt du må gjøre for å vinne er å sende oss ditt beste strømsparetips. De fleste kjenner jo til de store strømslukene, men her vil vi gjerne høre om de små grepene våre lesere tar i hverdagen. Samlet kan disse bidra til å spare mye strøm.

Hver dag, til og med 1. februar, vil vi publisere et nytt tips, slik at alle leserne kan ta del i de smarte sparetipsene!

Kan du bedre?

Les mer om konkurransereglene, premier og hvordan DU kan delta her.

Se hvem som vant første runde av konkurransen

Vi gjør oppmerksomme på at flere lesere kan ha sendt inn omtrent samme tips. Der dette er tilfelle, gjelder førstemann til mølla-prinsippet.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer