Bytte bank?

Slik går du frem trinn for trinn.

Hun kan være så blid hun bare vil, men gir hun deg de beste lånebetingelsene?    Foto: colourbox.com
Hun kan være så blid hun bare vil, men gir hun deg de beste lånebetingelsene? Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er banken din i ferd med å sette opp lånerentene dine? Eller har du ikke markedets beste rente på sparekontoen din? Som forbruker har du makt hvis du sørger for å hele tiden ha de beste betingelsene.

Regn ut hva en renteendring vil koste deg

Det kan virke masete å bytte bank, men regler innført fra 1. mai i år tvinger faktisk bankene til å samarbeide og hjelpe deg.

Finn den beste banken

Først må du ta jobben med å finne ut hvilken bank som kan gi deg de beste betingelsene. Dette er ikke så vanskelig som det kan høres ut.

Her finner du bankenes beste innskuddsrenter

Her er beste boliglånsrente til 1 million kroner

Her er beste boliglånsrente til 2 millioner kroner

Det er ingenting i veien for å utnytte fordelen av å ha flere banker. Bankene stiller ikke alltid som krav at du skal være totalkunde for å få de beste betingelsene. Kanskje foretrekker du å ha brukskonto i en bank med gebyrfrie uttak som for eksempel Skandiabanken eller Bank Norwegian, mens Handelsbanken eller din lokale sparebank kanskje gir deg den beste boliglånsavtalen.

Setter banken din opp renta nå?

Husk også å undersøke om det finnes ordninger tilknyttet arbeidsplassen din, eller om du er medlem av en forening som kan gi deg bedre betingelser. Norsk Boligbyggelag (NBBL) er et eksempel på en forening som gir sine medlemmer gunstigere låneavtaler. Les mer

Finn banken som er billigst for deg, ta en telefon til den nye banken, skriv under på fullmaktskjemaet du får i posten, og returner det til din nye bank. Husk å informere arbeidgiver og eventuelle andre om det nye kontonummeret ditt.

Nordmenn gidder ikke spare penger

Dette har du krav på

 • Banken skal overføre penger fra angitte konti i din gamle bank til angitte konti i den nye banken din.
 • Banken skal enkelt gi deg mulighet til å avslutte kontoen din.
 • Banken skal skaffe en oversikt over betalingsoppdrag som ligger i forfallsregisteret, faste betalingsoppdrag og avtalegirooppdrag.
 • Banken skal videreføre belastninger og innbetalinger fra den gamle til den nye kontoen.
 • Banken skal innfri og flytte lån og kreditter.
 • Reglene er basert på at du som kunde ber din nye bank om bistand til å avslutte kundeforholdet til din tidligere bank. Du kan gi din nye bank en fullmakt, også elektronisk, til å sette i gang denne prosessen.

  Sparte 8.000 på å bytte bank

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer