C og E mot Alzheimers

Er du redd for å bli surrete under topplokket i alderdommen? Da bør du få i deg nok vitamin C og E. Joachim Henriksen

Publisert
Sist oppdatert

En stor undersøkelse av over 4700 personer i USA viser at daglig bruk over lengre tid av kosttilskudd med ekstra C- og E-vitaminer kan redusere risikoen for utvikling av Alzheimer med over 78 prosent.

Alzheimer er et økende samfunnsproblem ettersom befolkningen stadig blir eldre. Trygge alternative metoder for å forebygge Alzheimer er derfor viktig.

Sunne antioksydanterForskere fra blant annet John Hopkins University, USA, fulgte i 3 år mer enn 4700 personer over 65 år for å se på sammenhengen mellom daglig bruk av antioksydanter og Alzheimer.

Resultatene foreligger nå og er publisert i fagtidsskriftet Archives of Neurology. De konkluderer med at et daglig tilskudd på minst 500 mg C-vitamin og 400 internasjonale enheter med E-vitamin kan redusere uviklingen av Alzheimer og demens med opptil 78 prosent.

Må ha tilskuddForskerne presiserer at mulighetene for å forebyggende Alzheimer kun er mulig ved å ta ekstra tilskudd av C- og E-vitaminer. Det ser ut til at disse to vitaminene sammen kan gi den ønskede forebyggende effekten.

Moderate kosttilskuddEt ordinært tilskudd av multivitaminer alene eller vanlig kosthold er derimot ikke nok. Det kan skyldes at dosene i vanlige multivitaminer er satt til moderate mengder som tilsvarer det antatte dagsbehovet hos et menneske. Forskerne påpeker også at man må bruke tilskuddene regelmessig og over lengre tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer