C-vitamin forebygger forkjølelse

Nå er forkjølelsessesongen her, og da er det viktig å få i seg nok C-vitaminer. Forskning viser at høye doser C-vitamin både forebygger og lindrer forkjølelse og influensa.

Publisert
Sist oppdatert

C-vitamin forebygger forkjølelseNå er forkjølelsessesongen her, og da er det viktig å få i seg nok C-vitaminer. Forskning viser at høye doser C-vitamin både forebygger og lindrer forkjølelse og influensa.

En stor vitenskapelig undersøkelse fra USA viser at høye doser med C-vitamin både forebygger og lindrer alle symptomer på forkjølelse og influensa raskt og effektivt.

En undersøkelse fra 1999 viser at alle symptomer på forkjølelse og influensa falt med hele 85% hos de som fikk høye doser med C-vitamin før og etter at forkjølelsessymptomene meldte seg, sammenlignet med kontrollgruppen.

Totalt ble 715 studenter i USA undersøkt. De som var med i testgruppen med symptomer på forkjølelse eller influensa fikk 1000 mg C-vitamin hver time i totalt 6 timer, deretter fikk de 1000 mg C-vitamin 3 ganger daglig.

Personene i testgruppen som ikke hadde symptomer på forkjølelse og influensa fikk også 1000 mg C-vitamin 3 ganger daglig. Disse ble så sammenlignet med en stor kontrollgruppe som kun fikk smertestillende og slimløsende midler.

Konklusjonen på undersøkelsen var at store doser med C-vitamin gitt flere ganger daglig forebygger forkjølelse og influensa, og de som allerede hadde utviklet symptomer fikk en betydelig reduksjon av sine plager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer