Campingvogn er kult

Forventer 90.000 campingvogner og 25.000 bobiler i Norge denne sommeren.

Campingvogn er kult
Publisert
Sist oppdatert

Salget av campingvogner og bobiler tok helt av i juni, ifølge Elcon/Santander Consumer Bank.

I år er det forventet 90.000 norske campingvogner og 25.000 bobiler, ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken. Hvert år finansierer Elcon/Santander Consumer Bank 3000 caravankjøp, og tallene har ikke vært noe dårligere i år enn i fjor.

Slik er campinglivet på Roskilde

Tok av i juni

– Etter en rolig vår tok det helt av i juni. Fortsetter det på samme måte resten av sommeren, nærmer vi oss raskt rekordåret 2007 i omsetning, sier Hege Lian, daglig leder i Lians Caravan & Fritid i Bardufoss i en pressemelding.

Hennes far, Arild Lian, bekrefter dette til Dinside.

- Sesongen har gått litt sakte i år, folk var vel skeptiske, men vi har solgt desto mer de siste dagene. Vi er litt under fjoråret, men tror det skal gå bra, sier Arild Lian.

De forventer å selge 100 nye bobiler og like mange campingvogner i år, og da er ikke bruktsalget tatt med i beregningen.

Nedgang i båtsalget

Forskjell på fortjenesten

- Man får mindre for vogna når den er brukt, men det er forskjell på hvor mye man kan tape. Hvis du kjøpte vogn for tyve år siden kan den ha svingt i pris fra 120.000-130.000 til 20.000-30.000. Men det avhenger naturligvis av hvordan vogna er behandlet. For mange er campingvogna hytta deres, og behandler den pent, da er den lettere å selge, sier Arild Lian i Lians Caravan & Fritid i Bardufoss. Kjøpte du derimot vogna for fem år siden for 200.000, er det ikke sikkert at du taper mer enn 60.000 til 70.000 kroner. Og det er, ifølge Arild Lian, ikke så galt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer