Canal Digital må punge ut etter abonnementsendring

Noen får hundrelapper, andre får ny hastighet til gammel pris. Alle kan si opp.

PROTEST: Facebook-siden Canal Digital Forbrukerprotest manet til kamp mot Canal Digitals nye prisstruktur. Men bare de i bindingstid får beholde både hastighet og pris.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
PROTEST: Facebook-siden Canal Digital Forbrukerprotest manet til kamp mot Canal Digitals nye prisstruktur. Men bare de i bindingstid får beholde både hastighet og pris. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Canal Digital Kabel TV hadde tidligere fem ulike bredbåndsabonnementer, fra 247 til 999 kroner. Dette ble i høst endret til tre, fra 399 til 599 kroner. Med andre ord: Billigere for de som betalte mest, dyrere for de som betalte minst.

Mange måtte velge mellom å gå ned i hastighet eller opp i pris. Gjorde de ingenting selv, ble resultatet ofte det sistnevnte.

Les mer: Raser mot Canal Digitals nye priser – var for billig, mener selskapet

Resultatet ble rasende kunder. På Canal Digital sine Facebook-sider strømmet klagene på, og Facebook-gruppen "Canal Digital Forbrukerprotest" ble opprettet. På siden, som kjøpte Facebook-annonser for å spre budskapet, ble de 450 medlemmene oppfordret til å skrive under på en underskriftskampanje og sende klager til Brukerklagenemnda for elektronisk kommunikasjon.

287 kunder skrev under, og flere sendte også klager til nemnda. Nå har mange av dem vunnet frem. Men bare delvis.

Får hundrelapper, kan si opp

I de åtte vedtakene fra nemnda får Canal Digital kritikk for måten de har endret bredbåndsporteføljen på. Men kanskje ikke på den måten kundene hadde sett for seg. Klagerne, som var utenfor bindingstid, ville nemlig beholde både hastigheten og prisen de hadde tidligere. Det får bare én av kundene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.