Canon sliter med leveringen

Øyvind Lunde har ventet i fem måneder på en skriver fra Canon. 5.000 andre kunder er i samme situasjon.

Publisert
Sist oppdatert

Canon sliter med leveringen

  1. Canon lover å rydde opp


- Jeg bestilte skriveren Canon Bubble Jet i965 i november, men har ennå ikke fått den, sier Lunde til DinSide.

Saken blir ikke bedre av at han ble lovet skriveren kjapt.

Canon Bubble Jet i965.
Canon Bubble Jet i965. Vis mer


Kritisk

- Ifølge importøren var den ventet inn i løpet av en til to uker. Og hver gang jeg har vært i kontakt med dem, er skriveren ventet "om to uker".

Lunde vet at skriveren, som lar deg skrive ut direkte på CD/DVD, er populær. Likevel stiller han spørsmålstegn ved Canons seriøsitet.

- Det hjelper lite om Canons produkter vinner tester og får god omtale når selskapet ikke klarer å levere varene, sier han.

Flere venter

Utallige henvendelser og purringer til distributør, salgssjefer, produkt- og ordreansvarlige hos Canon har kun gitt tomme løfter.

- En av sjefene ved Canon Norge kunne fortelle at rundt 1.000 norske kunder venter på akkurat denne skriveren, sier Lunde.

I en markedssituasjon er det konkurranse det handler om. Som våken kunde vil Øyvind Lunde benytte seg av mulighetene det gir. Forsinkelsene gjør dette vanskelig.

Ikke uvanlig

- Hva om Olympus kommer med et bedre produkt mens du venter på din Canon? Hva hvis du har betalt og prisen går ned mens du venter?


Leveringskrøll er ikke et uvanlig problem i elektronikkbransjen. Høy etterspørsel, fersk teknologi og hyppig fornyelsesrate er blant grunnene.
Nye mobiltelefoner kommer ofte senere på markedet enn planlagt - Sony Ericsson har for eksempel slitt med leveringen av flere mobilmodeller i det siste.

Kjøper mest

- Vi er ikke ukjent med leveringsproblemer i bransjen. Faktisk får vi hver uke meldinger om nye tilfeller, sier Erik Andersen, informasjonssjef i bransjeforeningen EE-bransjen.

Det ekstremt høye salget av elektronikkprodukter i Norge er hovedgrunnen, ifølge Andersen.

- Nordmenn kjøper mest forbrukerelektronikk i Europa. Dermed blir det periodevis ikke nok produkter til å dekke etterspørselen. Det samme skjer nå med LCD- og plasma-TV'er, sier Andersen, som understreker at han uttaler seg på generelt grunnlag.

Canon lover bedring, men ikke med en gang

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer