Cato vil ha grønt kort

Over halvparten av de funksjonshemmede i Norge er arbeidsledige. – Mange blir stoppet i døra av arbeidsgivers frykt for ekstrautgifter, sier Cato Zahl Pedersen.

Publisert
Sist oppdatert

44 prosent av de funksjonshemmede er i arbeid, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. For hele befolkningen er tallet 74 prosent.

- Arbeidsledigheten blant funksjonshemmede er unødvendig høy. Usikkerhet hos arbeidsgiver gjør at mange ikke er reelle kandidater til jobben de søker på, sier Cato Zahl Pedersen til det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.

Green Card Han kjemper for at funksjonshemmede skal bli utstyrt med en bevilgningsgaranti fra det offentlige når de kommer på jobbintervju. Målet med garantien er mer tilrettelegging på arbeidsplassen og kortere saksbehandlingstid. Forslaget er døpt ’’Green Card’’ - grønt kort

- Uttrykket har vi lånt fra golfsporten og betyr adgang. I golf er handikap noe positivt, så det passer jo bra, sier Zahl Pedersen.

I dag må en arbeidssøker med behov for spesielle hjelpemidler søke om støtte fra Trygdeetaten i etterkant av jobbintervjuet.

- Når arbeidsgiveren må vente i flere uker på svar om utgifter til kjøreramper, spesialheis eller annet blir dekket, sier det seg selv at den funksjonshemmede arbeidssøkeren ikke er en særlig varm kandidat til den ledige jobben, sier Zahl Pedersen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.