CDon brøt Angrerettloven

Den store nettbutikken CDon villedet kunder som ønsket å bruke Angrerettloven.

VILLEDENDE: Den svenske nettbutikken CDon.com har oppgitt feilaktig informasjon om angreretten på sine norske nettsider. ILLUSTRASJON: Per Ervland
VILLEDENDE: Den svenske nettbutikken CDon.com har oppgitt feilaktig informasjon om angreretten på sine norske nettsider. ILLUSTRASJON: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Jeg bestilte en bærbar-PC på hjemmesiden deres, men ønsket ikke å beholde denne. Jeg sendte da en epost innenfor 14-dagers fristen om at jeg ønsket å benytte angreretten min.", skriver en av våre lesere i en epost til DinSide.

I svaret vår leser mottok, skriver den svenske nettbutikken CDon blant annet:

"Ved angrerett av PC'er må nedstående kriterier være oppfyldt for at din retur skal blive godkjent. Du får lov til at åpne forpakningen og kontrollere varen. (...)- Du får ikke lov å starte og bruke den"

Åpenbart brudd

Det siste punktet er et åpenbart brudd på Angrerettloven. Vi tok oss derfor en nærmere kikk på CDons norske nettsider. Under "Kjøps- og leveransevilkår" fant vi blant annet følgende informasjon:

"De returnerte varene skal være i ubrukt og uskadet tilstand i originalforpakningen.

Ifølge Forbrukerrådet er det ingen tvil om at Angrerettloven åpner for at du har lov til å starte og prøve et produkt.

Les alt om angrerettloven her.

"(plomberingen eller beskyttelsesplasten må ikke være brutt)."

Ifølge Forbrukerrådet har du lov til å åpne originalemballasjen selv om den skulle være utstyrt med forsegling, plombering eller lignende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer