Celle, halvveis til Syden

Mange skal kjøre gjennom Tyskland i sommer, på vei sydover. Har du barn i bilen kan det allikevel være vel verdt å ta et stopp underveis. Det er faktisk mer å se av Tyskland enn fete Bratwürsterpølser på svette veikroer.

Publisert

Mange bruker Tyskland som et rent transittland til feriens endelige reisemål, og tar fergen fra Oslo til Kiel. Deretter setter de seg i bilen og fyker avgårde, mens de ler hånlig av norske fartsgrenser. Etter endt reise sitter de tilbake med et litt kjedelig inntrykk av Tyskland, de eneste de har sett er jo det ensformige landskapet på den andre siden av bilvinduet.

Tar du deg derimot tid til en overnatting underveis, vil du raskt skjønne at Tyskland har mer å by på. For deg med små barn i bilen er dette en ekstra god ide. Å komme ut av bilen, og få rørt litt på seg, kan gjøre underverker med tålmodigheten til de fleste. Kombinerer du dette med en liten rundtur i vakre omgivelser vil du raskt finne ut at resepten på en god bilferie ikke nødvendigvis er å sette etapperekord hver eneste dag...

Vi har tatt utgangspunkt i Celle, en vakker middelalderby som ligger 215 kilometer fra Kiel.

Celle

Selv om Celle i dag begynner å bli en moderne by, har den allikevel klart å ta vare på sin 700 år gamle middelalderidyll. Vil du oppleve et romantisk stopp med eventyrslott, krokete gater og bindingsverkshus er Celle stedet for deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.