Cellulittenes verste fiender

Dette er maten som tar kverken på appelsinhuden.

Ananas, bananer og sitrusfrukter skal holde cellulittene på avstand. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox
Ananas, bananer og sitrusfrukter skal holde cellulittene på avstand. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gruer du deg til badesesongen når alle cellulittene skal komme for en dag? Det er kanskje ingen stor trøst, men du er ikke alene. Hele ni av ti kvinner i den vestlige verden har cellulitter i større eller mindre grad.

- Og de rammer høye, lave, tynne og tykke. Ikke engang supermodeller og skuespillere som tjener millioner på utseendet sitt, går fri, påpeker Helen Foster i boka ”Bli kvitt cellulittene”.

Cellulitter, eller såkalt appelsinhud, forekommer vanligvis på hofter og lår i form av dype søkk og groper i hudoverflaten. Men hva er egentlig årsaken til dette mystiske fenomenet?

Sjekk om du er i faresonen

Andre fibrer enn mennIfølge Foster kom amerikanske forskere fram til svaret for ti år siden: Kvinner har en annen type bindevevsfibrer i underhudsfettet enn menn. Disse fibrene gjør at overflødig fett skaper små forhøyninger under huden.

Spesielle egenskaper som skiller cellulitter fra annet fettvev, gjør at også slanke personer vil kunne få appelsinhud. Samtidig inneholder cellulitter et høyere antall celler som binder vann i kroppen, ifølge Foster.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer