Cellulose mot rennende nese

Allergier og høysnue plager over en millon nordmenn. Men et enkelt cellulosepulver kan være løsningen.

Publisert
Sist oppdatert

Kan papirstøv i nesa forhindre allergiutbrudd? Så absolutt, mener oppfinnerne bak en ny nesespray.

Ideen er at finmalt cellulose skal lage en naturlig beskyttende hinne i nesegangen som hjelper slimhinnene med å rense ut irriterende pollen og støv.

- Dette er en forbløffende enkel behandling som viser seg å være svært effektiv, sier den engelske forskeren Peter Josling til Mozon.

Naturlig slimEn årsak til problemer som høysnue og allergier er at slimhinnene ikke klarer å produsere et tilstrekkelig forsvar mot irriterende stoffer som kommer inn i luftveiene.

Det fører til at kroppen reagerer med å skille ut mye slim og snørr for å skylle ut de fremmede allergenene. Rennende nese, nysing og hovne øyne er resultatene av denne prosessen.

Men med hjelp fra den finmalte cellulosen kan slimhinnene arbeide mer effektivt med å transportere bort de irriterende stoffene slik at de allergiske reaksjonene blir mindre.

- Våre studier viser at denne behandlingen ble vurdert som bedre enn alle andre tilgjengelige medikamenter mot allergi. Ikke minst på grunn av det ikke finnes noen nevneverdige bivirkninger av bruken, forteller Josling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer