Charles støtter alternativ medisin

Alternativ medisin er en av prinsen av Wales's hjertesaker, og han gir penger til amerikansk forskning på området, melder det britiske kongehuset.

Publisert
Sist oppdatert

Charles støtter alternativ medisin
Alternativ medisin er en av prinsen av Wales’s hjertesaker, og han gir penger til amerikansk forskning på området, melder det britiske kongehuset.

Prinsen har sagt ja til å støtte forskning på alternativ medisin ved en forskningsinstitusjon i USA, skriver nyhetstjenesten Ananova.

Han har godkjent en donasjon av et ukjent beløp til US National Centre for Complementary and Alternative Medicine, bekrefter Buckingham Palace.

Instituttet forsker på medisin for ”kropp-og-sjel”, inkludert bruken av misteltorn i behandlingen av kreft.

Donasjonen ble gjort etter at prinsen og Camilla Parker Bowles møtte doktor Marc Blackman, som er faglig leder av instituttet i Maryland.

Blackman og hans kone var gjester på en middag hjemme hos prinsen i november i fjor, der de diskuterte medisin og behandling.

Etter middagen ville prinsen gi en donasjon til instituttet fra den ideelle organisasjonen Prince of Wales Foundation, som har base i Washington.

- Den amerikanske organisasjonen har gitt en donasjon til instituttet. Jeg kan ikke bekrefte hvor mye, eller eksakt hva pengene skal gå til, sier en talskvinne for prinsen.

- Donasjonen er godkjent av prinsen av Wales, som er en aktiv supporter av alternativ medisin.

- Han mener mer forskning på dette området er viktig. Det er et område prinsen er veldig opptatt av, sa hun.

Mozon.no, 08.09.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer