Chess-kunder mister fri databruk

Nå blir det slutt på å bruke mobilabonnementet som bredbånd hjemme.

SKUFFENDE MELDING: Chess-kunder som inntil nå har hatt fri bruk av data må forholde seg til grenser på for eksempel 5 GB i måneden.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE / CHESS.NO / APPLE / TIPSER
SKUFFENDE MELDING: Chess-kunder som inntil nå har hatt fri bruk av data må forholde seg til grenser på for eksempel 5 GB i måneden. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE / CHESS.NO / APPLE / TIPSER Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fri databruk er uhørt i dagens mobilmarked, hvor alle abonnementer setter grenser for både hvor mye og hvor raskt du kan surfe hver måned. Men vi har sett eksempler på fri data tidligere, alle med én fellesnevner: Abonnementene utgår, og kundene mister friheten.

Og nå har det skjedd med Chess-kundene også.

Abonnementet Chess On Flex hadde nettopp muligheten til helt fri bruk av data og hastighet, men disse kundene får nå en tekstmelding fra Chess:

On Flex avsluttes, fri bruk er historie og kundene flyttes over til dagens abonnementer.

LES OGSÅ: Hvem er billigst av Telenor, Netcom, Chess, OneCall og Tele2?

Storbrukere fortviler

«1. mars 2015 oppgraderer vi ditt abonnement ChessOn Flex til SjakkMatt EkstraBruk» skrev Chess til en Dinside-leser, som nå må betale 299 kroner for 5 GB i måneden.

I dag betaler han 410 kroner måneden for fri databruk. Chess sitt beste alternativ, slik han ser det, vil koste rundt 800 kroner måneden for inntil 100 GB data. For det er ikke bare på mobilen han surfer fritt.

- Denne «oppgraderingen» er en enorm degradering, spesielt siden jeg har investert i mottakerutstyr for å bruke dette som bredbånd hjemme, forteller leseren, som ønsker å være anonym.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer