Chess setter ned prisene på mobilsurfing i utlandet

Tenk på bruksmønsteret ditt før du velger selskap.

Det er spesielt mobilsurfing i utlandet som kan bli svært dyrt, om du ikke sjekker vilkår og priser nøye før du reiser. Foto: Kim Jansson
Det er spesielt mobilsurfing i utlandet som kan bli svært dyrt, om du ikke sjekker vilkår og priser nøye før du reiser. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere mobilselskaper har allerede varslet prisendringer for bruk av mobil i utlandet i sommer, og nå følger mobilselskapet Chess etter.

De frister med gunstig pris per megabyte ved mobilsurfing i Europa til alle sine kunder. Men er det billig uansett bruk?

4,99 kroner per megabyte

1. juli ble det innført nye regler for priser innen EU, med en makspris på 6,49 kroner per megabyte. Disse reglene gjelder derimot ikke norske mobilkunder.

Chess velger likevel å holde prisen per megabyte innenfor EU-grensen, nærmere bestemt på 4,99 kroner per megabyte i EU og Tyrkia.

- Vi skal være blant de aller rimeligste, sier kommunikasjonssjef Jarle Alvær i en pressemelding, og bekrefter overfor DinSide at dette gjelder alle Chess-kunder, uansett abonnement.

For å unngå skyhøye regninger på grunn av for mye mobilsurfing, har dessuten alle Chess-kunder en automatisk surfesperre på 500 kroner. Deretter kan kunden selv velge om han ønsker å øke grensen til et høyere beløp.

– Kundene får et varsel når det er brukt data for nærmere 500 kroner, som utgjør en trygghet mot overforbruk, sier Alvær.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer