Chess setter ned prisene på mobilsurfing i utlandet

Tenk på bruksmønsteret ditt før du velger selskap.

Det er spesielt mobilsurfing i utlandet som kan bli svært dyrt, om du ikke sjekker vilkår og priser nøye før du reiser. Foto: Kim Jansson
Det er spesielt mobilsurfing i utlandet som kan bli svært dyrt, om du ikke sjekker vilkår og priser nøye før du reiser. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere mobilselskaper har allerede varslet prisendringer for bruk av mobil i utlandet i sommer, og nå følger mobilselskapet Chess etter.

De frister med gunstig pris per megabyte ved mobilsurfing i Europa til alle sine kunder. Men er det billig uansett bruk?

4,99 kroner per megabyte

1. juli ble det innført nye regler for priser innen EU, med en makspris på 6,49 kroner per megabyte. Disse reglene gjelder derimot ikke norske mobilkunder.

Chess velger likevel å holde prisen per megabyte innenfor EU-grensen, nærmere bestemt på 4,99 kroner per megabyte i EU og Tyrkia.

- Vi skal være blant de aller rimeligste, sier kommunikasjonssjef Jarle Alvær i en pressemelding, og bekrefter overfor DinSide at dette gjelder alle Chess-kunder, uansett abonnement.

For å unngå skyhøye regninger på grunn av for mye mobilsurfing, har dessuten alle Chess-kunder en automatisk surfesperre på 500 kroner. Deretter kan kunden selv velge om han ønsker å øke grensen til et høyere beløp.

– Kundene får et varsel når det er brukt data for nærmere 500 kroner, som utgjør en trygghet mot overforbruk, sier Alvær.

Les også: Her koster det flesk å mobilsurfe - vi forklarer hvorfor

Forvirrende prispakker

Hvilke priser som lønner seg for deg som mobilkunde i utlandet, avhenger i stor grad av ditt bruksmønster. Mens Chess altså opererer med stykkpris per megabyte, har både NetCom og Telenor valgt en helt annen prisstruktur.

>>Her kan du lese hva DinSide har skrevet om NetCom og Telenors nye utenlandspriser tidligere.

De to konkurrentene tilbyr pakker på henholdsvis 20 og 30 megabyte per dag, men her har ikke hver megabyte en stykkpris, men en snittpris. Det er nemlig slik at de første megabytene du bruker er dyrest. Dermed koster det like mye å surfe litt, som å surfe opp hele dagskvoten.

Eksempelvis betaler du for hele dagskvoten til Telenor allerede etter å ha lastet ned 1,96 megabyte.

Dette betyr at det er mest gunstig å surfe litt med mobilen om du er Chess-kunde, mens du bør bruke opp dagskvoten som NetCom- og Telenor-kunde.

Les også: Nå kan de første kundene laste ned BankID som app

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer