CLA er god butikk

Det norske CLA-selskapet Natural har hatt det beste økonomiske året siden selskapet ble børsnotert for fem år siden.

Publisert
Sist oppdatert

Vegar K. Vatn

Det viktigste bidraget til de gode tallene er et foreløpig oppgjør for en lisensavtale Natural inngikk i fjor, melder nutraingredients.com.

Selskapet, som registrerte seks nye patenter i 2003 og nå har 27 til sammen, planlegger å sette bort mer av salget og markedsføringen av produktene, og konsentrere seg mer om å øke kunnskapene om spesielle typer fettsyrer.

Natural satser foreløpig stort på fjorårets avtale med Cognis, som gir det tyske selskapet rett til å selge Naturals Tonalin CLA. Som en del av avtalen tar også Cognis over de fleste kundene Natural har i Europa og USA.

Naturals eget salg av Tonalin CLA i fjerde kvartal, hovedsakelig i Norden, ble på 4,8 millioner kroner. Det er en oppgang på 9 prosent sammenlignet med fjerde kvartal i fjor. Det er ventet at Cognis skal ta over alt salget av selskapets CLA i fremtiden.

Lisensavtalen med Cognis er royalty-basert, med oppgjørene beregnet som en viss prosent av salget av Tonalin. Cognis har forpliktet seg til å betale Natural et minimumsbeløp de neste tre årene, og det skal være et høyt, tosifret antall millioner kroner. Avtalen varer frem til 2018.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer