Clinton kan leve aktivt etter operasjonen

Bill Clinton kan sannsynligvis leve et aktivt liv etter bypassoperasjonen, men må ta en håndfull piller og kutte ut gatekjøkkenmaten for å hindre ny forkalkning av arteriene.

Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere presidenten ble innlagt med brystsmerter og pusteproblemer på Columbia Presbyterian hospital i New York fredag. Han er i god form og tar imot besøk. Etter planen skal han gjennom en bypassoperasjon i dag eller i morgen. Det er en alvorlig og effektiv operasjon, som er svært sikker for personer på Clintons relativt unge alder, 58 år.

Hvem som skal utføre operasjonen og det eksakte tidspunktet er ikke offentliggjort av sykehuset eller Clintons kontor, men Hillary sa fredag at den skal utføres tidlig denne uken.

Hun fortalte ifølge New York Times at leger har oppdaget livstruende blokkeringer av Clintons arterier, og at han må opereres så raskt som mulig.

Etter en bypassoperasjon pleier pasienter å ligge på sykehuset i tre til fem dager, og blir oppfordret til å gjenoppta vanlig aktivitet ganske raskt etter utskrivelsen. Men eksperter sier det ikke betyr at Clinton bør delta i en omfattende politisk kampanje eller reise på bokturné - som han har gjort siden juni.

ABC News melder at Clinton skal gjennomgå en kvadruppel bypassoperasjon, som vil si at han skal bytte ut fire blodårer. Det blir gjort når tester viser at tre eller flere arterier er forkalket - en prosess som tar flere tiår og påvirkes av gener, livsstil og kosthold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer