Emballasje

Coca-Cola krymper: Sjekk prisen

Coca-Cola krymper, Pepsi slankes. Det er ikke gratis.

HARRYHANDEL: Handler du brus når du er på harryhandel, er det en ting det er lurt å merke seg. Video: Berit B. Njarga. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter tiår der brusflaskene blir større og større, er det små endringer på gang i norske brushyller.

I vinter lanserte Coca-Cola en ny firepakning med 250 ml-bokser, en størrelse som nesten har vært borte fra brusmarkedet siden tidlig 90-tall. Skal vi slankes? Holder brusen seg bedre?

Løsningen er mer prosaisk enn så. Ifølge Per Hynne, kommunikasjonsdirektør i Coca-Cola Europacific Partners Norge, har de endret størrelsen på boksene av rent logistiske grunner, for å få plass til firepakker på pallene.

- Firepakker er populære hos forbrukere, og derfor ønsket vi å tilby det, sier Hynne til DinSide, og lover at firepakkene har kommet for å bli.

- Vi har mange ulike emballasjeløsninger, og det handler om å tilby riktig porsjon til riktig anledning.

Sjekk prisen!

Små brusbokser sikrer at den alltid er sprudlende og fersk - men det koster. En firepakning med 0,25-liters Coca-Cola koster 39,90 kroner på Oda. Dette er et par kroner rimeligere per liter enn om du velger halvlitere, men rundt fire ganger så dyrt som å kjøpe en firepakning med 1,5-literflasker, litt avhengig av om du liker colaen din med eller uten sukker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer