Coca-Cola krymper

Lanserer mindre brusbokser for at du skal få i deg færre kalorier.

Coca-Cola vil hjelpe forbrukerne å kontrollere kaloriinntaket sitt, og lanserer små bokser med drikke som inneholder 90 kcal. Foto: Montasje: Science Photo Library, Cocacola.no, Colourbox.com
Coca-Cola vil hjelpe forbrukerne å kontrollere kaloriinntaket sitt, og lanserer små bokser med drikke som inneholder 90 kcal. Foto: Montasje: Science Photo Library, Cocacola.no, Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå har det seg jo slik at det er ditt ansvar hva du putter i munnen, og hvor mye. Det er kun du som har fullstendig kontroll (eller ikke-kontroll?!) over kaloriinntaket ditt.

Men heldigvis er det mange aktører der ute som ønsker å hjelpe deg å leve sunt og begrense kalorinntaket. Her snakker vi om alle mulige light-produkter og matvarer med redusert fett og mindre tilsatt sukker. Og i kiosker hvor det selges pølser, muffins og boller finnes det stort sett alltid langt sunnere alternativer, som salat, smoothie, frukt og grønnsaker.

Nå vil også Coca-Cola hjelpe forbrukerne med å kontrollere kaloriinntaket sitt, og skal lansere små bokser med drikke som inneholder 90 kilokalorier (kcal), melder Reuters. En halvliter Coca-Cola inneholder over dobbelt så mange kcal.

LES OGSÅ: Her er den hemmelige cola-oppskriften

- Forskning viser at kalorier spiller en rolle når man prøver å gå ned i vekt eller opprettholde vekten. Med disse småboksene med 90 kalorier kan forbrukerne som elsker Coca-Cola kontrollere vekten samtidig som de får lov til å ta seg noen slurker med drikken de elsker, sier Dr. Rhona Applebaum i Coca-Cola Company, ifølge CSnews. com.

Men boksene blir ikke å se i Norge. Årsaken finner du litt lenger ned i artikkelen. Les også hvorfor Coca-Cola smaker best i utlandet.

Synliggjør næringsinformasjon

Ifølge Coca-Cola Company, som er verdens største leverandør av alkoholfrie drikkevarer, kommer både Coca-Cola, Sprite og Fanta i mindre varianter, i tillegg til to produkter vi ikke har i Norge, Cherry Coca-Cola og Root Beer. Brusboksene vil bli solgt pakkevis, med åtte bokser per pakke.

 • Men, hvorfor smaker Cola best på glassflaske?
 • Næringsinformasjonen skal stå på forsiden av nesten alle pakkene, ifølge produsenten, i et forsøk på å øke forbrukerens bevissthet om ernæring, og sørge for en sunn livsstil.

  Men det er bare å smøre seg med tålmodighet, for miniboksene kommer først ut på markedet i desember, i New York og Washington D.C. I mars lanseres de i resten av USA.

  - Avgiftene i Norge er for høye

  Ved Coca-Cola Norge er de godt kjent med de små brusboksene.

  - Disse kommer som en del av en helhetlig strategi der man ser på sukker, helse og fedme. Her er pakningsstørrelse en viktig del samt å gi bedre informasjon, forteller kommunikasjonsdirektør Stein Rømmerud.

  De små brusboksene blir imidlertid ikke å se på det norske markedet med det første.

  - Problemet med bokser i Norge er at de har høye avgifter, og da ville de få en høy pris. Men dette er det markedet som avgjør. Er etterspørselen stor nok må vi gjøre noe, sier han, og legger til at bevisste forbrukere i Norge har nok av andre produkter å velge mellom, som vann og sukkerfrie drikker.

  De minste flaskene til Coca-Cola Norge inneholder 35 centiliter.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer