Digitalisering av matbutikker:

Coop Obs! med mobilskanning

Nå kan du både skanne og betale for varene med mobilen.

NY BETALINGSLØSNING: Hos Coop Obs kan du nå skanne varene selv med mobilen når du handler. Reporter: Elisabeth Dalseg. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste åra har butikkene rullet ut flere løsninger som skal gjøre det enklere å handle. Flere kjeder har selvbetjeningskasser, løsninger for mobilbetaling, det er mulig å få digitale kvitteringer - og på Coop Obs! har de hatt en egen løsning for selvskanning av varer, ShopExpress, i flere år.

Denne uka ruller Coop hypermarkedkjede Obs! ut selvskanning av varer med mobilen. Vi har testet, og resultatet kan du se i videoen over.

- ShopExpress sin scan-og-betal-løsning har vært svært populært blant kundene våre, spesielt stamkundene, sier Lars Tendal, kjededirektør i Obs, til Dagbladet.

Det er denne løsningen som nå er integrert i mobilen, i en egen app.

I dag benytter mer enn halvparten av kundene deres seg av ShopExpress sine skannere, og 30 prosent av omsetningen er via skann-og-betal-løsningene. På de varehusene med høyest andel er den på 50 prosent av omsetningen. Kjeden regner med den nasjonale andelen vil øke til over 50 prosent innen få år.

Slik virker det

Selve prosessen er enkel. Du må være registrert Coop-medlem. I forkant av besøket må du ha lastet ned Coops medlemapp og lagt inn kort for mobilbetaling. Du må også laste ned ShopExpress-appen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.