Ikea

Corona gir trøbbel med vareleveringen

Ikea bekrefter at de sliter med å få tak i møbler innen spesielt enkelte varegrupper, som hjemmekontormøbler.

LEVERINGSTRØBBEL: Ikea Norge bekrefter at de sliter med lang leveringstid for enkelte varegrupper. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
LEVERINGSTRØBBEL: Ikea Norge bekrefter at de sliter med lang leveringstid for enkelte varegrupper. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig fikk Dinside tips fra en leser om at Ikea sliter med å få tak i varer, og heller ikke vet når varene kommer inn.

En kikk på Ikeas Facebook-side for Norge gir samme inntrykk: Kunder som spør etter ankomst av varer får stort sett enten beskjed om at varene kommer i mars, eller at det er usikkert når de ankommer.

Ikeas pressekontakt bekrefter at de har noe dårligere tilgang på varer som en ringvirkning av coronapandemien.

Ikke nok produksjon grunnet corona

- Det stemmer at vi har noe dårligere tilgang på en del varer, dette gjelder i alle land, sier pressekontakt Gudrun K. Lægreid til Dinside.

Grunnen til dette er en kombinasjon av at en del leverandører hadde begrenset produksjonskapasitet eller måtte stenge helt i vår/tidlig sommer, og at Ikea i alle land har solgt veldig bra fra tidlig i sommer, noe som har gjort at underleverandører ikke har klart å produsere nok til å dekke det økte behovet, forklarer Lægreid videre.

Møbler til hjemmekontor utsatt

Lægreid sier videre at varer til hjemmekontor er spesielt utsatt.

- Der ser vi en voldsom økning i kundenes behov helt siden pandemien startet, forteller hun.

Dette var også en utfordring for andre møbelbutikker landet over da folk ble sent hjem for å jobbe i mars, og alle skulle ha tak i møbler til hjemmekontoret. Også webkameraer har vært umulige å oppdrive, slik Dinside har skrevet om.

DE SER DEG: Det deles mange videoklipp av folk på hjemmekontor hvor videokonferansen har tatt en uheldig vending. Her er noen tips for å unngå slike tabber. Video: Per Ervland Vis mer

Lang leveringstid

Lægreid forteller videre at også en del andre varer som kjøkken og garderober har hatt et betydelig større behov av enn tidligere.

- Derfor har man på noen få varegrupper valgt å fokusere på de fargene som flest kunder ønsker seg for å gjøre så mange kunder som mulig fornøyde. Det blir derfor lang leveringstid på enkelte farger i noen varegrupper, forklarer hun.

Lægreid legger til at alle Ikea-avdelinger i Norge mottar varer hver dag.

- Vi har sett en forbedring dag for dag siden begynnelsen av desember og de fleste varer kommer inn igjen få dager etter at de er utsolgt, men enkelte varer kan ta flere uker innen de er på lager, legger hun til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer