Studielån

«Coronalån» kan omgjøres til stipend

Studenter og elever som har tatt opp tilleggslån fordi de har tapt inntekt på grunn av coronapandemien, kan få deler av dette gjort om til stipend, melder Lånekassen.

LÅN TIL FØRSTE BOLIG?: Vil du kjøpe bolig, men har ikke tilstrekkelig med oppsparte penger eller får nok i lån fra banken? Da kan et privat lån være løsningen. Video: Embla Hjort-Larsen. Foto: Nordea / John Trygve Tollefsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Våren 2020 kom et tilbud om tilleggslån fra Lånekassen.

De som kunne søke om dette var, for eksempel, de som ble permittert, fikk færre vakter enn tidligere avtalt, eller ble oppsagt fra lønnet deltidsjobb på grunn av coronasituasjonen.

Fra coronalån til coronastipend

Nå kan 8000 kroner av tilleggslånet bli gjort om til stipend, ifølge Lånekassen.

Du må da kunne dokumentere nedgang i inntekt i hele eller deler av perioden mellom 1. mars og 15. juni 2020 for å få «coronastipendet».

Vanligvis får bare studenter som bor borte, omgjort lån til stipend. Dette kravet gjelder ikke for tilleggslånet.

Slik fungerte coronalånet

Studentene fikk en e-post som ble sendt ut puljevis over flere dager om tilleggslånet i fjor vår. De som hadde rett til tilleggslånet kunne logge seg inn for å søke om det.

I søknaden fylte de ut en egenerklæring som bekreftet nedgang i inntekt mellom 1. mars og 15. juni 2020 på grunn av coronavirusutbruddet.

Pengene ble utbetalt i løpet av noen dager.

METER’N: Bioingeniør-studentene og fadderne Gudrun Østeraas og Sondre Engelund ved OsloMet blir testet. Reporter: Øystein Andersen. Video: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

- De ekstra pengene fra tilleggslånet sørger for at mange studenter som er i en vanskelig økonomisk situasjon, får mer penger å rutte med, sa forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) i forbindelse med lanseringen av coronalånet fra Lånekassen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer