Omsorgsdager og sykepenger

Coronasmittet? Dette har du rett på

Enten om du blir syk selv eller har omsorg for et barn som blir smittet av coronaviruset, er det greit å vite hvilke rettigheter du har mens du venter på friskere dager.

SMITTEØKNING: Line Vold i FHI forventer en stigende økning i coronasmitte og -innleggelser. Video: Maja Wahlberg Klev/Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke ble det registrert 133 055 nye coronasmittetilfeller, noe som er en økning på 11 prosent fra uka før. Dette er også flest smittetilfeller registrert i Norge i løpet av én uke.

Avdelingsdirektør Line Vold forteller at Folkehelseinstituttet (FHI) venter at smitten vil fortsette å øke.

- Vi venter en økning i både smitte, sykefravær og innleggelser framover, selv om omikronvarianten har mindre risiko for alvorlig smitte enn deltavarianten, sier Vold.

Sykepenger: - Sjekk dette med arbeidsgiver

Nav bekrefter at smittetrykket nå er stort, som fører til at flere er syke selv og hjemme fra jobb, eller har syke barn. Da er det naturlig nok mange som lurer på hva de har rett på fra Nav ved slike sykdomstilfeller.

Du har rett til sykepenger hvis du må være borte fra jobb på grunn av corona eller symptomer på corona.

- Sjekk gjerne med arbeidsgiveren din om du kan jobbe hjemmefra, men er du syk eller ikke har mulighet til hjemmekontor, kan du få sykepenger, sier kunnskapsdirektør Yngvar Åsholt i Nav til DinSide.

Han har også noen råd til andre ting du bør kjenne til om sykefravær:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer