Coronavirus

Coronastengt? Dette åpner onsdag

Dette åpner onsdag, etter nedstengningen som følge av mutert coronavirus.

ÅPNER NÅ: Serveringssteder og frittstående butikker er noe av det som nå åpner. På kjøpesentre er det fortsatt bare enkelte som får holde åpent. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ÅPNER NÅ: Serveringssteder og frittstående butikker er noe av det som nå åpner. På kjøpesentre er det fortsatt bare enkelte som får holde åpent. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er halvannen uke siden Nordre Follo og omkringliggende kommuner stengte ned som følge av oppdagelsen av det muterte coronaviruset.

Etter den tid er det også kommet utbrudd som har rammet flere kommuner i Østfold-området.

Myndighetene har lansert en «ring-modell» hvor de har identifisert noen omkringliggende kommuner som «Ring 1» og noen som «Ring 2».

De strengeste tiltakene er i kommunene som er definert som Ring 1.

Fra i dag, onsdag 3. februar, blir det lettelser i både Ring 1 og Ring 2-kommunene.

Nedenfor kan du se hva som åpner i dag.

Du må selv sjekke hvorvidt kommunen du bor i, er definert som Ring 1 eller Ring 2-kommune. Regjeringen har også åpnet for at kommunene selv kan bestemme hvorvidt de ser behov for strengere tiltak enn de nasjonale. Dette må du selv sjekke med din kommune.

Ring 1-kommunene

Per 3. februar er dette Nordre Follo, Oslo, Ås, Halden og Sarpsborg. Følg med for eventuelle endringer.

For Ring 1-kommunene er det ikke lenger en anbefaling om å unngå besøk i hjemmet - men den nasjonale anbefalingen gjelder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer