Pristest

Coronatesting: Store prisforskjeller

I Oslo ser mange seg nødt til å teste seg for coronaviruset hos private legeklinikker. Det er forskjell i pris hos mange av klinikkene dersom du har symptomer eller ei.

CORONATILTAK: Byrårdsleder Raymond Johansen (Ap) presenterte en rekke nye coronatiltak for Oslo 11. august. Video: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Private legeklinikker opplever det som omtales som «enorm og eksplosiv» vekst i forespørsel etter coronatesting, skriver Dagens Medisin (DM).

Særlig i Oslo har pågangen vært stor, da mange har sett seg nødt til å ty til det private helsevesenet for å teste seg.

Private tester tusenvis

Anita Tunold, administrerende direktør i Aleris Helse, forteller DM at de har sett en enorm pågang av personer som ønsker å teste seg de siste par ukene ved alle sine avdelinger rundt omkring landet, dog spesielt i Oslo:

- Nå tester vi mellom 250 og 300 i uka, men vi har totalt sett kapasitet til å teste tusen bare i Oslo-området. Vi jobber også for å utvide testkapasiteten, ved å teste på kvelder og lørdager i tillegg, sier Tunold.

Nicolai Skarsgård, lege og daglig leder i Hjemmelegene, forteller på sin side om mange forespørsler om hjemmetesting, noe klinikken startet med ved påsketider, blant annet til eldre og andre i risikogrupper. I løpet av de siste to dagene har Hjemmelegene gjennomført 50 tester, hovedsakelig i Oslo.

Dr. Dropin opplever også økt interesse for coronatesting, ifølge lege og daglig leder Daniel Sørli. I løpet av sommeren har de testet flere tusen pasienter for coronaviruset, og de opplever nå en stor økning i antall henvendelser. Klinikkene fylles opp og de åpner derfor en egen testklinikk i løpet av de neste par dagene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer