Tilbake til arbeidslivet etter opphold

CV-hullene som er verst å fylle

Det er noen hull i CV-en som er mindre problematiske enn andre.

TALLENES TALE: En fersk undersøkelse fra Kompetanse Norge viser at det slett ikke er lett å komme inn igjen i arbeidslivet hvis det er fullt av hull i CV-en din. Illustrasjon: Kompetanse Norge.
TALLENES TALE: En fersk undersøkelse fra Kompetanse Norge viser at det slett ikke er lett å komme inn igjen i arbeidslivet hvis det er fullt av hull i CV-en din. Illustrasjon: Kompetanse Norge. Vis mer
Publisert

Kompetanse Norges årlige undersøkelse, Virksomhetsbarometeret, bekrefter at det kan det være svært vanskelig å komme tilbake i jobb for de som har vært lenge borte fra arbeidslivet:

  • Kun 15 prosent av virksomhetene som er undersøkt i privat sektor ansetter noen med hull i CV-en.
  • Det er næringene helse- og sosialtjenester, offentlig administrasjon og forsvar som i løpet av det siste året har ansatt flest med langvarig fravær fra arbeidslivet, nærmere bestemt 20 prosent.
  • Virksomhetene med lavest krav til utdanningsnivå er blant de som ansetter flest med CV-hull, mens færre blir ansatt i yrker med høyere kompetansekrav, viser undersøkelsen videre.

- Bekymringsverdig

- Funnene gir grunn til bekymring. Dette skjer i en tid med stor satsing på inkluderende arbeidsliv, men god vilje alene ikke er nok. Det må også lønne seg for bedriftene å drive aktiv inkludering, sier fungerende direktør Anders Fremming Anderssen i Kompetanse Norge, i en pressemelding.

Han mener imidlertid det er gledelig at arbeidsgivere i yrker som ikke krever mye formell kompetanse i større grad rekrutterer folk med hull i CV-en, men framholder at det er en lang vei å gå i alle bransjer

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer