Da er strømmen billigst

7 timer med strømpriser under 100 øre per kilowattime søndag.

LAVE PRISER: Flere kan glede seg over lave strømpriser søndag 12. juni. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
LAVE PRISER: Flere kan glede seg over lave strømpriser søndag 12. juni. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Innbyggerne Midt- og Nord-Norge har sluppet unna de unormalt høye strømprisene vi har sett her til lands siden høsten i fjor, men de som bor i strømregionene øst, sør og sørvest har merka godt at strømprisene har vært langt over normalen.

Denne helga har det riktig nok sett mer positivt ut for innbyggerne i Oslo, Kristiansand og Bergen med tidvis veldig lave priser – eller mer normale strømpriser, for å si det på en annen måte.

Tre spesielt gode timer

Mens Midt- og Nord-Norge har en døgnpris på 10,47 øre per kilowattime ekskludert moms, 13,0 øre inkludert moms, i dag søndag 12. juni, er døgnprisen 111,25 øre i Oslo, Kristiansand og Bergen.

Men innbyggere i de tre dyreste strømregionene kan heldigvis glede seg over sju timer med mer normale priser, der tre av dem er spesielt rimelig.

Fra klokka 10 til klokka 17 er spotprisen under 100 øre per kilowattime, og det er spesielt 3 timer med ekstra lave priser. Mellom klokka 13 og klokka 16 er strømprisene under 15 øre per kilowattime, der den billigste timen er klokka 14-15 med en spotpris på 2,56 øre per kilowattime.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.