Skatteoppgjøret 2022:

Da kan du forvente skattepengene på konto

Flere har allerede mottatt og sendt inn skattemeldingen og noen venter kanskje på penger tilgode. Her får du en oversikt over når du eventuelt får penger inn på konto.

SKATTEMELDINGEN: I denne videoen viser skatteetaten hvordan man går gjennom skattemeldingen og hvordan man legger til eller endrer opplysninger. Video: Skatteetaten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du allerede har fått skattemeldinga og sendt den inn, kan du forvente å ha pengene på konto innen få dager.

Skatteoppgjøret rullet nemlig ut allerede 23. mars for noen nordmenn.

Men de aller fleste vil få skatteoppgjøret sitt mellom 2. april og 24. juni.

Når må man levere skattemeldingen 2022?

Fristen for å levere endret skattemelding er 30. april - samme dag som også er fristen for å søke om utsatt levering og/eller levere aksjeoppgaven.

Skattemeldingen for personlig næringsdrivende, derimot, må ikke leveres før 31. mai.

Sender deg beskjed

– Vi kan ikke si noe konkret om når den enkelte får skatteoppgjøret, men de fleste lønnstakere og pensjonister får skatteoppgjøret i april, mai og juni. Vi sender deg beskjed når ditt skatteoppgjør er klart, forteller Marta Johanne Gjengedal, divisjonsdirektør i Skatteetaten til DinSide.

Hun ber alle huske på at Skatteetaten aldri sender ut lenker.

– Hvis du får penger tilbake, vil du normalt sett ha pengene på konto i løpet av kort tid etter du fikk skatteoppgjøret. Hvis du har restskatt vil du ikke få skatteoppgjør før i juni, og forfallet vil være i august, som før, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer