Dagens arbeidstakere må jobbe lenger

Men når kan vi pensjonere oss - og samtidig få en gunstig pensjon?

For å kunne gå av med pensjon tidlig, og nyte godt av opptjent pensjon, bør du ha både god inntekt og en gunstig pensjonsavtale gjennom jobben. Foto: All Over Press
For å kunne gå av med pensjon tidlig, og nyte godt av opptjent pensjon, bør du ha både god inntekt og en gunstig pensjonsavtale gjennom jobben. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Konsernsjef Robert Benmosche i forsikringsgiganten AIG uttalte nylig at europeere bør innstille seg på å jobbe mange flere år enn før, og kanskje helt til man fyller 80 år. Slik vil de europeiske landene ifølge konsernsjefen få bedre råd til pensjoner og helsetjenester.

Med de nye, norske pensjonsreglene kan man tjene opp pensjon fra folketrygden til og med det året man fyller 75 år. Men betyr det at man bør jobbe helt til da?

Nordeas forbrukerøkonom Christine Warloe har hjulpet oss med svar på nettopp dette. Regnestykket viser at ikke minst pensjonsordningen du har gjennom jobben spiller inn.

Sjekk hvor lenge du må jobbe

De nye pensjonsreglene som ble innført i 2011 gjelder for de som er født i 1963 eller senere. Disse arbeidstakerne har 18,1 prosent opptjening av lønn opptil 7,1 ganger det statlige grunnbeløpet, som fra 1. mai i år er 82.122 kroner.

I tillegg til det du får gjennom folketrygden, har alle arbeidstakere rett på en obligatorisk tjenestepensjon (OTP) gjennom jobben. Og det er denne, i tillegg til årsinntekten, som avgjør hvor lenge du må jobbe for å få en god pensjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer