Dagens tips: Betal som før på boliglånet og spar store beløp

I vårt eksempel sparer vi 130.000 kroner, så dette er et regnestykke alle med lån bør merke seg.

BETAL SOM FØR: Når boliglånsrenta blir satt ned, lønner det seg å fortsette å betale samme månedlige beløp som før rentenedgangen. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
BETAL SOM FØR: Når boliglånsrenta blir satt ned, lønner det seg å fortsette å betale samme månedlige beløp som før rentenedgangen. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag forrige uke varslet Norges Bank om at de setter ned styringsrenta med 0,25 prosentpoeng. Og bankene var ikke sene med å følge opp:

Allerede samme dag kunne blant annet Danske Bank, Nordea og DNB varsle om at de justerer ned sine boliglånsrenter tilsvarende.

For deg som boliglånskunde betyr dette at du om en seks ukers tid kan begynne å betale et lavere beløp på lånet hver måned.

Men det er gode grunner til å fortsette å betale et like stort månedlig beløp som i dag - etter at bankenes nye rente slår inn.

LES OGSÅ: - Du kan bli fanget i en knøttliten bolig

Betal som før - spar 130.000 kroner

Med hjelp fra forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB har vi regnet ut følgende:

Hvor mye sparer man på et boliglån, om man fortsetter å betale samme månedlige beløp, etter rentenedjusteringen på 0,25 prosentpoeng.

Vær oppmerksom på at regnestykket har en del forutsetninger: Vi har tatt utgangspunkt i et ordinært boliglån på 2,5 millioner kroner, og valgt 25 års nedbetaling av lånet. Vi har også forutsatt at belåningsgraden er mindre enn 75 prosent av boligens verdi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer