Daghandler jeg? Tenk deg om to ganger!

Akjsehandel på Internett er farlig. Det er lett å bli bitt av basillen - noe som kan føre til at du blir en mye mer aktiv handler enn det du hadde tenkt deg. Husk at for hver handel skal du beseire både det profesjonelle markedet OG kurtasjeavgiften.

Publisert

Daghandling innebærer at du går inn og ut av aksjer i løpet av en handelsdag i håp om å kunne profittere på store bevegelser og utkonkurrere såkalte ”market makers”. I markedene som daghandlere opererer i, finnes det ”market makers” (meglerhus), som stiller forpliktende kjøper- og selgerkurser. Ved å gå innenfor den kursdifferansen som market makerne stiller (lav kjøperkurs og høy selgerkurs), håper daghandlerne å utkonkurrere de profesjonelle market makerne i deres eget spill.

Du skal være ekstremt god dersom du skal slå proffene på denne måten.

Proffene godter seg

Proffene på Wall Street har da også kartlagt daghandlernes mønster for å se om det er mulig å tjene penger på dem. Og det er det. En organisasjon i USA mener at minst 70 prosent av daghandlere taper penger.

Det antas å være rundt 5.000 daghandlere i USA. At så mye som 70 prosent av disse taper penger i et stigende aksjemarked sier sitt. Fra sin topp i april har da også en av de ledende aksjeindeksene for Internett-aksjer falt bortimot 50 prosent. Det svir for daghandlerne som nettopp handler i Internett-aksjer, der kursbevegelsene er spesielt store.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer