Iceland: Ny dagligvarekjede til Norge

Dagligvareeksperter tror ikke Iceland vil lykkes i Norge

Flere eksperter tror det blir vanskelig for dagligvarekjeden Iceland å lykkes på det norske markedet. Innkjøpsbetingelsene blir trolig den største utfordringen.

NY DAGLIGVAREKJEDE TIL NORGE: Den britiske frossenmatkjeden skal etablere to butikker i Norge innen sommeren. Ekspertene er ikke positive til at det blir en suksess. Foto: Iceland
NY DAGLIGVAREKJEDE TIL NORGE: Den britiske frossenmatkjeden skal etablere to butikker i Norge innen sommeren. Ekspertene er ikke positive til at det blir en suksess. Foto: Iceland Vis mer
Publisert

I forrige uke ble det klart at den britiske dagligvarekjeden Iceland planlegger å åpne i første omgang to butikker i Norge den nærmeste tiden.

Flere dagligvareeksperter Nettavisen har snakket med, tror likevel at det kan bli vanskelig for nykommeren, som i stor grad baserer seg på frossenmat, å lykkes på det norske markedet.

– Iceland har ingen sjans hvis de ikke får mange etableringer i Oslo. Det vil dessuten være vanskelig å få tak i gode drivere av butikkene deres. De beste er allerede hos Rema, Kiwi og Extra, sier Odd Gisholt, dagligvareekspert ved Handelshøyskolen BI til Nettavisen.

Dårlige innkjøpsbetingelser, sammenlignet med Rema, Coop og Norgesgruppens butikker, er en av hovedgrunnene til at få nye dagligvareaktører har lyktes i Norge de siste årene.

– Det er ikke noe annet å gjøre enn å ønske Iceland lykke til, men jeg tror de står overfor store utfordringer knyttet til forhold som innkjøpsbetingelser og tilgang til lokaler, sier seniorøkonom Jostein Skaar i Oslo Economics.

Tidligere Coop- og Nortura-topp Geir Olav Opheim er med i gruppen som skal få Iceland på beina i Norge. Han er klar over at kjeden vil møte enkelte utfordringer.

– Vi er avhengig av at det ikke er for store forskjeller i ting som innkjøpspriser. Det må jevnes ut. Dette er en problemstilling som bare må løses, sier Opheim til Nettavisen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer