Coronaviruset, Nav

Dagpenger ved permittering?

Nav anbefaler om å holde seg oppdatert på deres nettsider om løpende endringer i regelverket - som kan påvirke din søknad om dagpenger og dokumentasjon.

SØKE DAGPENGER: Blir du permittert som følge av corona-situasjonen, bør du belage deg på lenger saksbehandlingstid på søknad om dagpenger. Foto: NTB Scanpix
SØKE DAGPENGER: Blir du permittert som følge av corona-situasjonen, bør du belage deg på lenger saksbehandlingstid på søknad om dagpenger. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge NHO er det fare for permitteringer for opptil 125.000 ansatte her til lands, og alt fra ISS til Sats og Norwegian har varslet permitteringer for sine ansatte.

Er du berørt av permittering på din arbeidsplass og lurer på hvordan du skal søke om dagpenger, gjelder det å holde seg oppdatert:

Bare i løpet av de siste dagene er det gjort flere endringer i regelverket - sist med opposisjonspartienes krisepakke.

Hvordan søke om dagpenger ved permittering?

Vi har spurt Navs pressevakt om hvordan man skal gå frem for å søke om dagpenger dersom man blir permittert som følge av corona-situasjonen. De viser til informasjon på sine nettsider.

Samtidig skriver de at det kan skje endringer på kort varsel som følge av regjeringens arbeid med tiltakspakken for corona-situasjonen.

- Informasjonen vil oppdateres fortløpende på nav.no, og dette er derfor den beste kilden til oppdatert informasjon, opplyser pressevakta til Dinside.

- Hvilken dokumentasjon trenger man?

Dokumentasjonskravene kommer fra av informasjonssidene nevnt over. Om det kommer endringer i kravene til dokumentasjon i forbindelse med regjeringens arbeid, vil disse publiseres på nav.no, sier de videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer