Dagpenger ved permittering

Dagpengeutbetalingen kan drøye i to måneder til

Arbeids- og sosialministeren sier Nav ikke regner med å få betalt ut alle dagpengene før slutten av juli.

VELDIG OVERRASKET: Arbeids- og tjenestedirektør i NAV, Kjell Hugvik, hadde ikke ventet så mange søknader om dagpenger. Video: Øystein Sæthre Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I den muntlige spørretimen på Stortinget onsdag kunne arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) fortelle at Nav har seksdoblet sin behandlingskapasitet.

Men, samtidig kom det i løpet av én uke i mars mer enn hundre ganger flere søknader om dagpenger enn i en normaluke.

Konsekvensen er, ifølge Isaksen, at Nav først i slutten av juli regner med å være à jour med dagpengeutbetalingene.

Ny lønnsordning lar også vente på seg

Samtidig skal det innføres en ny ordning for lønnskompensasjon for personer som er permittert under coronakrisen. Denne skal gjelde uavhengig av om du har krav på dagpenger eller ikke.

Den skal etter planen komme på plass i første halvdel av juni, og utbetalinger vil da kunne skje i løpet av noen dager når arbeidsgivere melder inn krav.

Lønnskompensasjonen ble vedtatt i Stortinget allerede for ti uker siden, men ifølge Isaksen er det altså ikke ventet at Nav vil få systemet på plass før første halvdel av juni.

- Når den ordningen er på plass og arbeidsgiver melder inn de relevante tallene, vil utbetalingene ta kort tid, bare noen dager, sier arbeids- og sosialministeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer