Dama smugleser mobilen din

Tre av ti innrømmer å sjekke partnerens SMS.

Mange av oss greier ikke å styre nysgjerrigheten når det gjelder kjærestens mobil... Foto: colourbox.com
Mange av oss greier ikke å styre nysgjerrigheten når det gjelder kjærestens mobil... Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tre av ti kvinner under 30 år smugleser på mobilen til kjæresten sin. Det viser en fersk undersøkelse analyse- og kommunikasjonsbyrået Perduco har gjennomført for NetCom.

Men det er ikke bare kvinner som faller for fristelsen til å smugkikke på partnerens SMS. Ifølge undersøkelsen innrømmer også 17 prosent av norske menn å ha smuglest meldinger på kjærestens mobil.

En tidligere undersøkelse viser at én av fem smugleser partnerens e-post og SMS.

Personlig medium

Samlet sett skal drøyt 12 prosent av befolkningen ha lest tekstmeldinger på partnerens mobil uten hans eller hennes viten.

- Den høye terskelen vi har mot å åpne og lese andres brev bør absloutt ikke være lavere når det gjelder å gå inn på andres mobiltelefon for å lese deres SMS. Mobilen er et personlig medium, så dette er noe man absolutt bør avstå fra, sier kommunikasjonssjef i NetCom, Øyvind Vederhus, til DinSide Helse.

Han oppfordrer til å bruke mobilen på en positiv måte, og understreker at det å verne om andres privatliv er en viktig del av nettopp dét. Undersøkelsen avslører også at SMS ser ut til å være den foretrukne flørtemetoden blant en av tre nordmenn. Særlig samboere foretrekker å flørte via SMS, fremfor å ha en samtale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer