Dama smugleser mobilen din

Tre av ti innrømmer å sjekke partnerens SMS.

Mange av oss greier ikke å styre nysgjerrigheten når det gjelder kjærestens mobil... Foto: colourbox.com
Mange av oss greier ikke å styre nysgjerrigheten når det gjelder kjærestens mobil... Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tre av ti kvinner under 30 år smugleser på mobilen til kjæresten sin. Det viser en fersk undersøkelse analyse- og kommunikasjonsbyrået Perduco har gjennomført for NetCom.

Men det er ikke bare kvinner som faller for fristelsen til å smugkikke på partnerens SMS. Ifølge undersøkelsen innrømmer også 17 prosent av norske menn å ha smuglest meldinger på kjærestens mobil.

En tidligere undersøkelse viser at én av fem smugleser partnerens e-post og SMS.

Personlig medium

Mobilsnoking

Er det greit å smuglese kjærestens SMS? (Avsluttet)
Nei (72%) 1350
Ja(22%) 411
Vet ikke (6%) 104
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Samlet sett skal drøyt 12 prosent av befolkningen ha lest tekstmeldinger på partnerens mobil uten hans eller hennes viten.

- Den høye terskelen vi har mot å åpne og lese andres brev bør absloutt ikke være lavere når det gjelder å gå inn på andres mobiltelefon for å lese deres SMS. Mobilen er et personlig medium, så dette er noe man absolutt bør avstå fra, sier kommunikasjonssjef i NetCom, Øyvind Vederhus, til DinSide Helse.

Han oppfordrer til å bruke mobilen på en positiv måte, og understreker at det å verne om andres privatliv er en viktig del av nettopp dét.

Undersøkelsen avslører også at SMS ser ut til å være den foretrukne flørtemetoden blant en av tre nordmenn. Særlig samboere foretrekker å flørte via SMS, fremfor å ha en samtale.

Les også: Slik flørter du på SMS

Hele 50 prosent av de spurte samboerne mente det var enklere å flørte via SMS, mens 38 prosent av de ugifte mente det samme.

Dumper kjæresten via SMS

Blant de yngste oppleves flørting via SMS som den enkleste måten, mens de eldre er mer reservert.

12 prosent av de spurte under 30 år oppga å ha gjort det slutt med kjæresten over SMS. Totalt fire prosent av befolkningen har brukt metoden for å avslutte et forhold, og det er likt fordelt mellom kvinner og menn.

Les også: Slik takler du SMS-dumping

Det fremgår også av undersøkelsen at hver tredje kvinne og hver fjerde mann har en eller flere romantiske meldinger lagret på mobilen sin. Andelen synker imidlertid med økende alder. Blant de spurte under 30 år har 54 prosent lagret romantiske meldinger, mens 11 prosent av de spurte over 50 år har det samme.

Undersøkelsen er gjennomført av Perduco for NetCom i juni 2008, blant et representativt utvalg på 1.900 privatpersoner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer