Damedoen er en bakteriebombe

- Du spiller russisk rulett, mener amerikansk forsker.

Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske forskeren Chuck Gerba og hans assistent Denise Kennedy ved universitet i Arizona gikk grundig til verks når de skulle sjekke bakteriefloraen ved offentlige toaletter.

- Du spiller russisk rulett hver gang du går på et offentlig toalett, sier professor Chuck Gerba til universitetsavisen.

Bakteriebombe på kvinnetoalettet

Kennedy tok hundrevis av prøver, både på og under dolokket, på gulvet foran toalettet og fra vasken, fra toaletter i kjøpesentre, på busstasjoner, på flyplasser, på sykehus og på fast food restauranter. Av disse var sykehuset den sikreste plassen å gjøre sitt fornødende, mens den største bakteriebomben fantes på toalettene på busstasjonen.

Les også: Du kan bli feit av bakterier

Det som kom noe mer overraskende på forskerne var at det var dobbelt så mange sykdomsfremmende bakterier på kvinnetoalettet sammenlignet med herretoalettet.

Herretoalettene var mest forsøplet og luktet verst. Men kvinnetoalettene inneholdt flere fekalbakterier (bakterier fra avføring og ekskrementer) enn det herretoalettene gjorde.

- Jeg hadde ikke forventet at kvinnetoalettet var en større bakteriebombe enn herretoalettet, sier Kennedy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer