Damer liker korte ben

Kvinner faller for bredskuldrede menn med korte ben.

Menn med korte ben i forhold til overkroppen er mest tiltrekkende, viser en ny undersøkelse. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Menn med korte ben i forhold til overkroppen er mest tiltrekkende, viser en ny undersøkelse. Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Relativt høye menn med brede skuldre og korte ben i forhold til overkroppen viser seg å være mest tiltrekkende for kvinner, sier forskere fra Brunel University i Middlesex, England, med doktor William Brown i spissen.

Menn, derimot, tiltrekkes av korte kvinner med lange, slanke ben, kurvede hofter og store bryster, viser undersøkelsen som er offentliggjort i tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences.

Ideell kroppsform

Dette betyr at menn som den olympiske svømmehelten Michael Phelps, de britiske skuespillerne Christian Bale og Clive Owen, samt kvinner som Scarlett Johansson og Racquel Welsh, har den ideelle kroppsformen, skriver nettutgaven av The Telegraph.

Les også: Vi vil ha silikonpupper

Symmetri er viktig for kroppens sex-appeal. Tidligere studier av ansiktet beviser også dette, sier forskerne.

3D-skanner

Studien ble gjennomført med en 3D-skanner som laget et detaljert bilde av kroppsformen til 77 testpersoner (hodet var ikke med i skanningen).

87 tilfeldig utvalgte personer ble bedt om å vurdere hvilke av kroppene som var mest attraktive. Det viste seg at både menn og kvinner fant symmetriske kroppsformer mer tiltrekkende enn asymmetriske kroppsformer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer