Damer liker korte ben

Kvinner faller for bredskuldrede menn med korte ben.

Menn med korte ben i forhold til overkroppen er mest tiltrekkende, viser en ny undersøkelse. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Menn med korte ben i forhold til overkroppen er mest tiltrekkende, viser en ny undersøkelse. Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Relativt høye menn med brede skuldre og korte ben i forhold til overkroppen viser seg å være mest tiltrekkende for kvinner, sier forskere fra Brunel University i Middlesex, England, med doktor William Brown i spissen.

Menn, derimot, tiltrekkes av korte kvinner med lange, slanke ben, kurvede hofter og store bryster, viser undersøkelsen som er offentliggjort i tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences.

Ideell kroppsform

Dette betyr at menn som den olympiske svømmehelten Michael Phelps, de britiske skuespillerne Christian Bale og Clive Owen, samt kvinner som Scarlett Johansson og Racquel Welsh, har den ideelle kroppsformen, skriver nettutgaven av The Telegraph.

Les også: Vi vil ha silikonpupper

Symmetri er viktig for kroppens sex-appeal. Tidligere studier av ansiktet beviser også dette, sier forskerne.

Menn synes, ikke overraskende, at kvinner med lange ben og store bryster er mest tiltrekkende. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Menn synes, ikke overraskende, at kvinner med lange ben og store bryster er mest tiltrekkende. Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer


3D-skanner

Studien ble gjennomført med en 3D-skanner som laget et detaljert bilde av kroppsformen til 77 testpersoner (hodet var ikke med i skanningen).

87 tilfeldig utvalgte personer ble bedt om å vurdere hvilke av kroppene som var mest attraktive. Det viste seg at både menn og kvinner fant symmetriske kroppsformer mer tiltrekkende enn asymmetriske kroppsformer.

Menn med maskuline trekk var mest attraktive, mens jevnt proporsjonerte kvinner med lite maskuline trekk, var mest tiltrekkende.

Dansere mer symmetriske

Doktor Brown hevder imidlertid at kroppslig asymmetri er vanskelig å se med det blotte øye. Evolusjonen har derfor utstyrt oss med mer iøynefallende karakteristikker, som store bryst og brede skuldre, for å vise en partner at man har gode gener, forklarer han.

Brown har i tidligere studier påvist at dansere har mer symmetriske kropper. I sin neste studie planlegger Brown å undersøke hvor tiltrekkende høye menn med brede skuldre og korte ben er når de danser.

Les også: Sex-spray skal gi deg draget

Kilde: Videnskab.dk

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer