Dans deg sunn

Liker du å danse? Da kan dansing som treningsform være noe for deg. Dans blir stadig mer populært.

Publisert
Sist oppdatert

Dansing er den nye grenen innen TV-underholdning. Ifølge VG kommer det to norske danseprogrammer til vinteren, der både kjendiser og danseglade ungdommer skal få kjørt seg. Men du trenger ikke være på TV for å få danse. Du kan også danse på treningsstudioet. Der er dansing populært.

- Folk vil ha mer spennende trening. Man vil ha det gøy, sier Nina Thoresen, produktsjef i ELIXIA, til Mozon.

Kulere med dansIfølge Helen Vanderburg, talskvinne for IDEA Health and Fitness Association i San Diego, USA, melder stadig flere seg på dansekurs, og mye av æren gir hun til TV-programmer som "So you think you can dance?" og filmer som "Shall we dance?" og "Chicago". Slik underholdning gjør at dans blir kult.

- Folk elsker det. Og det er flott trening, sier hun til MSNBC.

I USA har hip-hop vært den mest populære danseformen i lang tid. Men nå har selskapsdans, afrikansk dans og flere andre typer også fenget danseglade føtter. Swing, rumba, vals og foxtrot har fristet folk som vil fokusere på én type dans.

Morsommere enn tredemøllen- Utbyttet fra dans er emosjonelt og fysisk. Dansing kan være en fin sosial aktivitet, men det hjelper også til med å forbedre balanse og utholdenhet, og det brenner kalorier. Det er mye morsommere enn tredemøllen, sier Ken Richards, talsmann for USA Dance, til MSNBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer