Dansk presse får bruke åpne Facebook-bilder

Om du ikke har begrenset tilgangen til Facebook-bildene dine, bør du gjøre det men en gang. Hvis ikke risikerer du at bildene ender opp på forsiden av danske aviser.

FACEBOOK-TRØBBEL: Dansk presse kan publisere partybildene du legger på Facebook, med mindre du avgrenser tilgangen til profilen din.
FACEBOOK-TRØBBEL: Dansk presse kan publisere partybildene du legger på Facebook, med mindre du avgrenser tilgangen til profilen din. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det danske Pressenævnet, tilsvarende Pressens Faglige Utvalg i Norge, har nemlig kommet frem til at danske medier står fritt til å bruke bilder som hvilken som helst person har lagt ut på Facebook. Dette melder Datatilsynet på deres nettsider Slettmeg.no.

Det eneste kravet den danske pressevaktbikkja stiller til danske medier, er at Facebook-bildene må være åpne og tilgjengelige for alle. Har du sørget for at det bare er vennene dine som har tilgang til bildene dine, trenger du med andre ord ikke uroe deg.

Avgjørelsen om å gi dansk presse lov til å publisere åpne Facebook-bilder kommer etter at danske TV2 publiserte bilder hentet fra en Facebook-profil. Pressenævnet slår fast at bildene fritt kunne brukes ettersom de lå åpent tilgjengelig på Facebook.

- Både bilder og tekster lagt på Facebook kan brukes av journalister i danske medier uten å bryte de presseetiske reglene, melder Pressenævnet, ifølge en artikkel i den danske avisen Ekstra Bladet.

LES OGSÅ: Kanskje de viktigste sidene på Facebook

Uavklart i Norge

Spørsmålet er om norsk presse kan gjøre det samme. Kan du risikere at personlige bilder dukker opp i VG eller Dagbladet, eller på DinSide for den saks skyld?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer